Makarony s ančovičkami a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Makarony milánské
  • 20 g Máslo tradiční
  • 100 g Ančovičky konzervované
  • 10 g Sůl
  • 100 g Petržel kudrnka
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 568 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 5612 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 38.3 mg
  • Draslík 327.8 mg
  • Vláknina 13965 mg
  • Vitamín A 13965 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme makarony, scedíme je a odložíme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme prolisovaný česnek a lehce opečeme. Nakrájené ančovičky přidáme do pánve, mírně osolíme a společně opékáme asi 2 minuty. Poté směs smícháme s makarony a nasekanou petrželkou.

  • 3

    Na závěr vše posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu