Makarony s ančovičkami a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Anglická slanina
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 230 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Olivy černé
  • 400 g Těstoviny Linguine
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 5 ks Ančovička - filety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1017 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 69.5 mg
  • Draslík 585.8 mg
  • Vláknina 5244.8 mg
  • Vitamín A 5244.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi rozehřejeme olej, do kterého vložíme nadrobno nakrájenou slaninu, cibuli, česnek a vše osmahneme asi 5 minut. Nakrájíme si na plátky žampiony, ančovičky, olivy a přidáme do pánve. Dle chuti osolíme, opepříme a dusíme 5 minut. Mezitím si ve větším hrnci uvaříme těstoviny. Pak je důkladně scedíme a udržujeme v teple. Přimícháme směs a na talíři ještě posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu