Hrachová polévka s uzeným masem a celerem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 683 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 22 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 45.8 mg
- Draslík 535.9 mg
- Vláknina 17283 mg
- Vitamín A 17283 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hrách dáme do větší mísy s vodou a necháme stát přes noc. 
- 
                                2Slijeme vodu, do kastrolu s novou vodou dáme uzené koleno a hrách a asi 1 hodinu vaříme pod pokličkou. 
- 
                                3Přidáme 4 nadrobno nakrájené řapíky celeru, stejně nakrájenou cibuli, 3 menší na kolečka nakrájené pórky, na kostičky nakrájené brambory a vaříme cca 2 hodiny, dokud maso i hrách nezměkne. Během vaření odebíráme pěnu. 
- 
                                4Vyjmeme koleno ven, necháme zchladnout, obereme od kosti, zbavíme tuku a kůže a nakrájíme na kostky. 
- 
                                5Vrátíme maso do kastrolu, přidáme nasekanou čerstvou petrželovou nať, sůl, pepř a necháme prohřát. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        