Králík na medvědím česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Česnek medvědí
  • 125 ml Víno bílé
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Králičí maso
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 193.5 mg
  • Draslík 1127.1 mg
  • Vláknina 4782.8 mg
  • Vitamín A 4782.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka omyjeme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na poloviny.

  • 2

    Přivedeme k varu bílé víno s polovinou masového vývaru, vložíme maso, cibuli, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a zvolna vaříme cca 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Poté maso vyjmeme a uchováváme horké.

  • 3

    Vývar scedíme přes síto, přidáme zbylý vývar a přivedeme k varu. Vmícháme mouku utřenou s máslem a zvolna asi 5minut provaříme.

  • 4

    Medvědí česnek očistíme, nakrájíme na nudličky a se zakysanou smetanou přimícháme do omáčky. Dochutíme solí a lžičkou citronové šťávy. Vložíme hotové maso, prohřejeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu