Rýžová omeleta se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Rýže dušená
  • 125 g Šunka dušená
  • 120 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 383.6 mg
  • Draslík 166.4 mg
  • Vláknina 2867.3 mg
  • Vitamín A 2867.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži povaříme v kastrůlku ve 120 ml osolené vody pod pokličkou asi 20 minut, aby se vsákla všechna tekutina. Vejce rozšleháme a vmícháme do nich vařenou rýži, na kostičky nakrájenou šunku a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme ochucená vejce s rýží a necháme zvolna ztuhnout. Potom omeletu obrátíme a opečeme po druhé straně.

  • 3

    Upečenou omeletu nakrájíme na porce a podáváme s dílky citronu.

Komentáře k receptu