Garnátové gumbo
Suroviny
- 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 750 g Rajčata
 - 175 g Klobása - Čabajka
 - 250 g Okra - Ibišek jedlý
 - 250 g Garnát obecný
 - 1 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 160 g Rýže loupaná
 - 18 g Česnek
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.25 kávová lžička Kmín mletý
 - 0.25 kávová lžička Oregano sušené
 - 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1.25 l Vývar rybí
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1504 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 128.8 mg
 - Draslík 1234.8 mg
 - Vláknina 14289.9 mg
 - Vitamín A 14289.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 70.1 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku, 1 stonek nakrájeného řapíkatého celeru, 3 utřené stroužky česneku, nasekanou petrželovou nať a cca 8 minut opékáme do změknutí.
 - 
                                2
Přidáme mouku a ještě cca 1 minutu mícháme.
 - 
                                3
Přidáme mletou papriku, mletý kmín, oregano a mícháme cca 1 minutu. Přidáme na kostičky nakrájená, oloupaná a semen zbavená rajčata, na kostičky nakrájenou čabajku a vývar. Vaříme cca 30 minut, mícháme, až polévka mírně zhoustne.
 - 
                                4
Přidáme na kolečka nakrájené tobolky ibišku jedlého a cca 6 minut ho vaříme. Přidáme vařené, očištěné a oloupané garnáty a prohřejeme je. Přidáme kajenský pepř, sůl, pepř.
 - 
                                5
Podáváme s kopečkem vařené rýže, zdobíme velkými uvařenými garnáty a mladou cibulkou.