Zářivá paella s treskou
Suroviny
- 3 g Šafrán
 - 200 g Filé z aljašské tresky
 - 200 g Krevety tygří - loupané
 - 200 g Kuřecí prsa
 - 2 g Pepř cayenský
 - 2 g Paprika mletá sladká
 - 200 g Rajčata
 - 200 g Paprika zelená
 - 300 g Rýže Arborio
 - 10 g Sůl
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 150 g Kukuřice
 - 60 ml Voda pitná
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.2 l Olej olivový
 - 1.5 l Vývar zeleninový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 1883 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 74.2 mg
 - Draslík 688.8 mg
 - Vláknina 10724.7 mg
 - Vitamín A 10724.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.9 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky dáme šafrán a zalijeme ho horkou vodou. Do vroucí vody vložíme krevety a filety z tresky a povaříme 5 minut, potom obojí vyjmeme, pokrájíme na menší kousky a odložíme na později. Vývar udržujeme horký.
 - 
                                2
V hluboké pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso nakrájené na kousky restujeme za stálého míchání 5 minut. Přisypeme cibuli nakrájenou nadrobno, opékáme, až zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek, cayenský pepř, papriku a šafrán i s nálevem a 2 minuty namírno povaříme. Nakonec vmícháme rajčata a papriku rozkrájené na kostičky a vaříme ještě 5 minut. Za stálého míchání přisypeme rýži, přilijeme většinu vývaru a nezakryté vaříme 10 minut. V průběhu vaření několikrát protřeseme obsah pánve. Dolijeme zbytek vývaru a vaříme ještě 8 minut, odstavíme. Na závěr přidáme kousky tresky a krevety, zcezenou sterilovanou kukuřici a rizoto prohřejeme asi 3 minuty, zakryjeme alobalem a necháme dojít.
 - 
                                3
Podáváme ozdobené plátky citronu.