Vinná omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 0.375 l Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 1418.2 mg
  • Vláknina 318.4 mg
  • Vitamín A 318.4 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném másle orestujeme nasekanou šalotku. Přilijeme víno a krátce povaříme. Odstavíme a metličkou zašleháme máslo, až omáčka zhoustne. Ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Nakonec dochutíme worcesterskou omáčkou a kajenským pepřem.

  • 3

    Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k čekance.

Komentáře k receptu