Houbový bujon s pesto-rosso a smetanou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 51 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 3 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0.8 mg
- Draslík 52.5 mg
- Vláknina 586 mg
- Vitamín A 586 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V misce rozmícháme 1 lžíci smetany se 3 lžícemi pesto-rosso (pikantní pasta ze sušených rajčat). 
- 
                                225 g lanýžů nastrouháme na tenké plátky, odložíme je do misky a pokapeme 2 cl Armaňaku. 
- 
                                3Z omytého estragonu otrháme lístky a odložíme je. 
- 
                                4V hrnci přivedeme k varu 1 litr houbového bujonu, zmírníme teplotu, přidáme lanýže i se šťávou a pomalu vaříme 10 minut. Pak polévku odstavíme z plotny, chvilku necháme vychladnout (nesmí být vařící) a přimícháme smetanovou směs. 
- 
                                5Bujon dochutíme solí, bílým pepřem a každou porci posypeme lístky estragonu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        