Červené zelí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 6 g
- Sodík 523 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 5.8 mg
- Draslík 480.3 mg
- Vláknina 9900 mg
- Vitamín A 9900 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zelí očistíme, nakrouháme a dáme do mísy. 
- 
                                2Přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, osladíme a osolíme. 
- 
                                3Zalijeme červeným nebo bílým vínem, okyselíme citronem. 
- 
                                4Vše dobře promícháme a necháme marinovat. 
- 
                                5Nasekáme cibuli a zpěníme ji v rozpáleném tuku. Přidáme zelí i se šťávou a dusíme doměkka. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        