Těstoviny se smetanou a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 350 g Těstoviny konzumní
  • 280 g Chřest zelený
  • 30 ml Víno bílé
  • 200 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 459 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 29.3 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odkrojíme a odstraníme dřevnaté konce chřestu, zůstane nám 200 g. Chřest šikmo nakrájíme.

  • 2

    Tužší kousky chřestu spaříme ve vroucí osolené vodě na 2 minuty, špičky pouze 1 minutu. Poté ihned omyjeme ve studené vodě a dáme stranou.

  • 3

    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím v hluboké pánvi smícháme máslo a smetanu, dle chuti osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Vaříme při mírné teplotě, dokud omáčka nezhoustne. Poté vložíme chřest, víno a 1/2 nastrouhaného parmezánu. Ochutnáme, dokořeníme a udržujeme na mírném ohni.

  • 4

    Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a promícháme. Ihned podáváme posypané zbývajícím parmezánem.

Komentáře k receptu