Salát fazolový s nakládanými houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazole bílé
  • 100 g Houby nakládané
  • 700 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Zelenina nakládaná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 170.3 mg
  • Vláknina 8800 mg
  • Vitamín A 8800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebrané a propláchnuté fazole necháme přes noc namočené ve vodě. Poté je slijeme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme čistou vodou, vaříme zhruba čtyřicet minut. Měkké fazole přecedíme a necháme okapat.

  • 2

    Když jsou fazole vychladlé, vsypeme je do mísy, přidáme pokrájenou nakládanou zeleninu a houby. Mírně přisolíme a dobře promícháme s olejem.

Komentáře k receptu