Rybí závitky s omáčkou z bílého vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 800 g Filé rybí
  • 1 krajíc Chléb toastový
  • 150 ml Víno bílé
  • 0.5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Petržel - nať
  • 2 ks Šalotka
  • 4 ks Kerblík
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Vermut bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 90 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 57.6 mg
  • Draslík 431.7 mg
  • Vláknina 1703.5 mg
  • Vitamín A 1703.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí file omyjeme, osušíme a z každé odřízneme menší kousek. Cca 15 min necháme vychladit v lednici. Mezitím z chleba odřízneme kůrku, střídku nakrájíme na kostičky, smícháme se smetanou a dáme rovněž do lednice.

  • 2

    Opláchneme bylinky, otrháme lístky a nasekáme najemno. Oloupeme šalotky a nadrobno nasekáme. Troubu rozpálíme na 160°C, a vymažeme máslem zapékací misku.

  • 3

    Kousky ryby společně s chlebem a bílkem rozmixujeme na pyré, promícháme s vermutem a polovinou bylinek. Ochutíme solí a pepřem. Filety pokapeme citronovou šťávou, potřeme rybím pyré a srolujeme do závitku. Osolíme, opepříme a naskládáme do připravené zapékací formy.

  • 4

    Rozehřejeme lžíci másla a podusíme na něm šalotky. Zalijeme bílým vínem a krátce povaříme. Touto směsí přelijeme závitky. Zakryjeme alobalem potřeným máslem a pečeme na střední liště cca 15 min.

  • 5

    Vypečenou šťávu přelijeme do hrnce, přidáme smetanu, přivedeme k varu a necháme zredukovat na polovinu. Zbytek másla nakrájíme na malé kousky a všleháme do omáčky. Vmícháme zbytek bylinek, dochutíme solí a pepřem.

  • 6

    Závitky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme např. s bramborem.

Komentáře k receptu