Rybí závitky s pórkem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Pórek
  • 60 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 60 g Šunka dušená
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 600 g Treska aljašská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 0.8 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 935 mg
  • Vláknina 4891.8 mg
  • Vitamín A 4891.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý pórek nakrájíme na kolečka, nať odložíme stranou. Šunku nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Filety z tresky omyjeme, osušíme a po obou stranách osolíme a okořeníme paprikou. Porce potřeme sýrem smíchaným s nasekanými bylinkami, navrch rozdělíme šunku a nasekaný kopr. Pevně svineme a převážeme pórkovou natí.

  • 3

    Závitky opékáme na rozehřátém oleji asi 5 minut a vyjmeme je. Na výpeku podusíme nakrájený pórek a rajčata, osolíme a opepříme. Přidáme závitky a dusíme ještě 5 minut.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu