Kapustové závitky s rybí náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Filé rybí
  • 12 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 0.25 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 77.4 mg
  • Draslík 354.1 mg
  • Vláknina 4050.1 mg
  • Vitamín A 4050.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kapustové listy (8 ks) povaříme v osolené vodě 3 minuty, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Omyté porce filé překrájíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet. Potom filé na jemno umeleme.

  • 3

    Na polovině dávky másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme ji k filé spolu s vejcem, paprikou a nasekanou šalvějí. Vše promícháme a zahustíme trochou strouhanky.

  • 4

    Náplň rozdělíme na kapustové listy, stočíme je a upevníme jehlami.

  • 5

    Zbylé máslo rozehřejeme, přidáme závitky, podlijeme horkou vodou a dusíme ve vyhřáté troubě asi 50 minut. Nakonec k závitkům přilijeme kečup promíchaný se smetanou a prohřejeme.

  • 6

    Podáváme s rýží nebo s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu