Žemlovka z vánočky

Hodnocení 1x 2x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh jemný
  • 1 ks Vánočka máslová
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Jablka
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 hrnek Cukr krupice
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 906 kcal
  • Sacharidy 155 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 148 g
  • Cholesterol 292.3 mg
  • Draslík 485.7 mg
  • Vláknina 11277 mg
  • Vitamín A 11277 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme vánočku na plátky, pekáč vymažeme máslem.

  • 2

    Plátky vánočky namočíme jednotlivě v mléce s rozšlehaným vejcem,naskládáme do pekáče.

  • 3

    Rozšleháme tvaroh s lžící mléka a cukru.

  • 4

    Na první vrstvu vánočky rozetřeme rozšlehaný tvaroh.

  • 5

    Přikryjeme další vrstvou vánočky a rozložíme nastrouhaná jablka.

  • 6

    Vrstvu tvarohu i jablek zasypeme rozinkami.

  • 7

    Na jablka dáme poslední vrstvu vánočky a dáme zapéct.

Komentáře k receptu