Telecí řízek po veronsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Houby čerstvé
  • 800 g Telecí kýta
  • 60 g Šalotka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 961 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 239.5 mg
  • Draslík 1078.8 mg
  • Vláknina 4220.5 mg
  • Vitamín A 4220.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby nakrájíme na plátky.

  • 2

    Rozkvedláme vejce na talíři. Smícháme strouhanku s parmezánem. Maso nejdříve obalíme a nakrájíme na řízky. Naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 3

    Ve vejci a pak ve směsi strouhanky se sýrem maso obalíme.

  • 4

    Rozehřejeme přepuštěné máslo na pánvi, maso v něm lehce opečeme z obou stran. Pak k němu přidáme nasekanou šalotku a houby. Asi 5 minut restujeme.

  • 5

    Maso s houbami a šalotkou upravíme na talíře a podáváme. Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu