Drůbeží játra a srdíčka na cibulce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 1500 g Játra drůbeží
  • 25 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 2 g Kmín celý
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 g Kuřecí srdíčka
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1281 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 150.3 mg
  • Draslík 571.1 mg
  • Vláknina 1483 mg
  • Vitamín A 1483 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbeží srdíčka očistíme, rozřízneme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě.

  • 2

    Drůbeží játra očistíme, opláchneme, krátce ovaříme a slijeme.

  • 3

    Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dorůžova, přidáme prosátou mouku, osmahneme, zalijeme odvarem za srdíček a vodou, rozšleháme, přidáme pepř, kmín a rajčatový protlak. Alespoň 10 minut vaříme.

  • 4

    Do vzniklé šťávy vložíme uvařená srdíčka a ovařená játra a dodusíme je doměkka.

  • 5

    Před koncem dušení pokrm podle potřeby přisolíme.

Komentáře k receptu