Brambory pečené s vlašskými ořechy a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 671 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 216.5 mg
 - Draslík 636.1 mg
 - Vláknina 7680 mg
 - Vitamín A 7680 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vybereme velké brambory. Oloupeme je, nakrájíme na plátky a rozdělíme na 3 části. První část vložíme do máslem vymazaného pekáče a brambory osolíme, potřeme rozšlehanou lučinou a posypeme polovinou hrubě sekaných ořechů. Na ořechy dáme druhý díl brambor, posypeme rozdrobenou nivou a přikryjeme posledním dílem brambor. Na brambory nalijeme ve smetaně rozšlehaná a osolená vejce a zasypeme nastrouhaným ementálem. Zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C. Po 30 minutách povrch posypeme zbylými ořechy a ještě asi 10-15 minut zapékáme.