Levandulová srdíčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 41 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 7.1 mg
 - Draslík 1.7 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na dva plechy si rozložíme pečící papír. Nasypeme mouku do mísy a prsty do ní postupně zapracováváme máslo. Vzniklá hmota by měla připomínat hrubou strouhanku.
 - 
                                2
Vmícháme cukr, mírně rozšlehaná vejce, lžíci květů levandule a hněteme tak dlouho, dokud nevznikne těsto. Těsto vyklopíme na mírně pomoučněný vál, vyválíme z něj placku o síle 5 mm.
 - 
                                3
Formičkou ve tvaru srdíčka vykrájíme z těsta kousky, které rozložíme na plech. Povrch každého srdíčka propícháme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Upečené sušenky necháme vychladnout.
 - 
                                4
Do mísy prosejeme moučkový cukr, přidáme vodu a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hmota. Podle potřeby případně přidáme vodu. Cukrovou polevou pokapeme vychladlé sušenky. Dokud je poleva měkká, posypeme ji čerstvými květy levandule.
 - 
                                5
Před podáváním necháme alespoň 15 minut odpočinout. Hotové sušenky můžeme v dobře uzavřené nádobě skladovat až 4 dny.