Kapsa s hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 91 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 153.9 mg
 - Draslík 106.5 mg
 - Vláknina 3708.8 mg
 - Vitamín A 3708.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 68.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vlažného mléka nasypeme droždí a necháme na teplém místě vzejít.
 - 
                                2
Do mísy nasypeme mouku, přisypeme cukr, špetku soli, přidáme máslo, vejce a kvásek. Těsto dobře vypracujeme a necháme v teple kynout.
 - 
                                3
Vykynuté těsto vložíme do formy a pečeme v troubě asi 40 minut.
 - 
                                4
Vrchní část buchty odřízneme vnitřek vydlabeme, necháme jen asi 2 cm silné stěny.
 - 
                                5
V misce smícháme nakrájené hrušky se sirupem, přilijeme likér a přimícháme marmeládu. Směsí naplníme buchtu, přiklopíme odříznutou částí a podáváme.