Margarita avokádo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 68 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 615.3 mg
 - Vláknina 16072.2 mg
 - Vitamín A 16072.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.3 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do pánvičky dáme pokrájený česnek, cibuli a olivový olej. Přikryjeme pokličkou a smažíme 2 minuty na prudkém plameni.
 - 
                                2
Do horké vody dáme na 45 vteřin rajčata, poté ponoříme do studené vody a oloupeme.
 - 
                                3
Na kovovou mísu dáme půlky avokád s užšími konci obrácenými ke středu mísy. Do dutiny v každé půlce dáme lžící cibuli.
 - 
                                4
Na čtvrtky nakrájíme rajčata. Rozdělíme je s plátky mozzarelly a bazalkou mezi čtyři půlky avokáda, osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Zapékáme je v předehřáté troubě, aby se avokáda prohřála a sýr rozpustil.
 - 
                                6
Přendáme na servírovací mísu, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.