Muffiny s jablky pro alergiky na laktózu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 45 g Cukr třtinový
  • 55 g Rozinky tmavé
  • 55 g Margarín
  • 175 ml Mléko sójové
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 84.8 mg
  • Vláknina 2554.8 mg
  • Vitamín A 2554.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na plech položíme 12 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky dvěma lžícemi margarínu, který odebereme z množství určeného na těsto. Předehřejeme troubu na 200°C.

  • 2

    V misce si smícháme mouku, cukr, sůl a kypřicí prášek se skořicí.

  • 3

    Přidáme zbylý margarín, mléko a rozinky. Omyjeme, oloupeme a nastrouháme jablka, jablečnou směs vmícháme do těsta. Promícháme.

  • 4

    Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200°C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu.

  • 5

    Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu