Krůta s kaší ze sladkých brambor a polentovým chlebem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 45 g Máslo čerstvé
  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1200 g Krůtí stehna
  • 150 g Polenta
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1.25 l Podmáslí kysané 1%
  • 0.5 balení Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 balení Zelenina soup mix
  • 2 polévková lžíce Sirup javorový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1421 kcal
  • Sacharidy 168 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 914 mg
  • Bílkoviny 94 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 349.2 mg
  • Draslík 999.6 mg
  • Vláknina 15911 mg
  • Vitamín A 15911 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí stehna omyjeme, osušíme, do masa vetřeme sůl a pepř. Vložíme do pekáče. Troubu rozpálíme na 220 °C a pečeme cca 15 min. Poté stáhneme teplotu na 180 °C, maso podlijeme vodou a pečeme dalších 15 min.

  • 2

    Mezitím očistíme polévkovou zeleninu a cibuli a nahrubo ji nakrájíme. Po 30 min. pečení vše přidáme do pekáče a společně pečeme ještě 30 min. Maso občas přeléváme vypečenou šťávou.

  • 3

    Javorový sirup smícháme s citronovou šťávou a cayenským pepřem. Touto směsí potřeme maso a dopečeme 10 min. dohněda. Poté maso obereme z kostí, rozdělíme na talíře a podáváme s polentovým chlebem a kaší ze sladkých brambor.

  • 5

    Polentový chléb [31925]:

  • 6

    Troubu rozpálíme na 200 °C. Smícháme polentu, mouku, cukr, sůl a kypřicí prášek. Hranatou formu vymažeme máslem, zbytek necháme rozpustit.

  • 7

    Vejce s podmáslím ušleháme do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, směs mouky a zlehka promícháme. Těsto vlijeme do formy a pečeme cca 30 min. Poté nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu