Bagna cauda-omáčka s ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 8 ks Sardelové řezy
  • 0.375 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2004 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 163 g
  • Sodík 13205 mg
  • Bílkoviny 116 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 576 mg
  • Draslík 1958.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 12 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 501.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardelové řezy omyjeme a najemno rozmixujeme. Poté je spolu s prolisovaným česnekem podusíme na rozehřátém másle.

  • 2

    Mezitím svaříme smetanu, dokud se neodpaří na polovinu množství. Metličkou ji přišleháme k sardelím a již nevaříme.

  • 3

    Omáčka je vhodná jako horký dip, v němž můžeme namáčet různé druhy zeleniny jako fondue.

Komentáře k receptu