Špenátová roláda k masu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 129.5 mg
  • Draslík 1006.2 mg
  • Vláknina 10575.3 mg
  • Vitamín A 10575.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory uvaříme a rozmačkáme. Přidáme vejce, olej, mouku a špetku soli. Vše promícháme, až vznikne těsto.

  • 2

    Z těsta vyválíme placku, kterou položíme na vymazaný plech a dáme péct.

  • 3

    Špenát povaříme v osolené vodě 10 min. Scedíme a trochu vody dáme stranou. Pokrájíme jej a osmahneme na oleji.

  • 4

    Ve scezené vodě rozmícháme mouku a zahustíme jí špenát, podusíme.

  • 5

    Na upečené těsto rozetřeme špenátovou náplň, posypeme jí sýrem, srolujeme do rolády.

  • 6

    Necháme vychladit a poté krájíme.

Komentáře k receptu