Grilovaná žebra s bramboráčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 10 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 300 g Salsa rajčatová
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 g Cajunské koření
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Hovězí žebra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 1235 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 194.5 mg
  • Draslík 800.9 mg
  • Vláknina 3742.5 mg
  • Vitamín A 3742.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebra osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a necháme 20 minut odležet. Než položíme maso na gril nebo grilovací pánev poprášíme moukou, která udrží maso šťavnaté. Maso pokryjeme alobalem (na grilu podložíme pekáčkem na zachytávání šťávy) a grilujeme při střední teplotě hodinu a půl, otáčíme a poléváme výpekem. Když je maso měkké a zlatavé, vyjmeme z grilu nebo pánve, zabalíme do alobalu a necháme před porcováním 20 minut odpočinout.

  • 2

    Na bramboráčky rozmačkáme vařené brambory, přidáme vejce, cajunské koření, olivový olej, mouku a sůl. Uhněteme těsto, z kterého pomoučněnýma rukama vytvoříme placičky. Opékáme buď na grilu asi 5 minut z každé strany, nebo na vymaštěném pekáčku.

  • 3

    Než se bramboráčky opečou, naporcujeme maso a ohřejeme rajčatovou salsu.

Komentáře k receptu