Grilovaná žebra v omáčce hoisin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 5 g Zázvor mletý
  • 2 g Koření pěti vůní
  • 800 g Vepřová žebra
  • 80 ml Ocet vinný
  • 50 ml Omáčka Hoisin
  • 50 ml Kečup
  • 40 ml Ocet vinný
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Med včelí
  • 40 ml Olej sezamový
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 1465 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 162.4 mg
  • Draslík 509.2 mg
  • Vláknina 1280 mg
  • Vitamín A 1280 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vložíme vepřová žebra do velkého hrnce a zalijeme slanou vodou s octem tak, aby byla úpně ponořena. Vaříme na mírném ohni 20 minut, potom necháme okapat a ještě je osušíme papírovou utěrkou.

  • 2

    Mezitím, co se žebra vaří, vložíme na pánev všechny ingredience na marinádu, povaříme je 8 minut, dokud omáčka nezhoustne. Vychladlou omáčkou potom bohatě potřeme žebra, na střední teplotu grilujeme 40 minut, stále je otáčíme a potíráme marinádou, až jsou lesklá a propečená.

Komentáře k receptu