Šťovíková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 150 g Šťovík
  • 100 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Bešamel
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1248 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 29.9 mg
  • Draslík 1022.5 mg
  • Vláknina 7102.8 mg
  • Vitamín A 7102.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve omyjeme šťovík, necháme okapat a povaříme v trošce osolené vody. Vyjmeme a zchladíme. Poté ho podusíme na rozehřátém másle a rozmixujeme.

  • 2

    Přilijeme zeleninový vývar a bílé víno a vaříme do zhoustnutí. Na závěr přimícháme bešamelovou omáčku, osladíme a dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem.

  • 3

    Omáčka je vhodná k rybám, zejména k lososovi.

Komentáře k receptu