Bramborový drobenkový koláč s jablky a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 423.2 mg
 - Vláknina 8542.5 mg
 - Vitamín A 8542.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá jablka zbavená jadřinců nastrouháme i se slupkou nahrubo. Hrozinky omyjeme v sítu a necháme je odkapat.
 - 
                                2
Den předem uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme je do mísy, přidáme mouku, cukr (80 g), pokrájenou Heru a 1/2 lžičky soli. Bramborovou směs promícháme, polovinu dáme na máslem vymazaný plech s vyšším okrajem. Na těsto dáme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem (40 g), skořicovým cukrem, hrozinkami a posekanými vlašskými ořechy. Pak rozložíme poslední vrstvu z brambor, kterou pokapeme rozpuštěným máslem a koláč pocukrujeme.
 - 
                                3
Koláč dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C přibližně 15-20 minut dozlatova.
 - 
                                4
Po upečení vychladlý koláč posypeme práškovým cukrem s vanilkou, rozkrájíme a podáváme.