Dušené kuře španělské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí čtvrtky
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 hrst Olivy černé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 10 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • 1.5 dl Víno červené
  • 3 dl Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 853 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 666.5 mg
  • Vláknina 11285.5 mg
  • Vitamín A 11285.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do igelitového pytlíku dáme papriku, sůl, pepř a mouku a omyté a osušené porce kuřete, aby se hezky obalily ve směsi.

  • 2

    Rozehřejeme olej ve velkém ohnivzdorném hrnci. Přidáme porce kuřete a smažíme 8 minut. Poté vyndáme z hrnce a dáme stranou. Přidáme do hrnce nakrájenou cibuli a česnek a smažíme, dokud nezačnou zlátnout. Přidáme pokrájená rajčata a papriku, 3 minuty dusíme.

  • 3

    Do hrnce vrátíme porce kuřete, přidáme vývar, víno, brambory, olivy a bobkový list. Přikryjeme pokličkou, necháme hodinu zapékat v předehřáté troubě.

  • 4

    Podáváme horké s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu