Podkrkonošský bramborák - camprat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Česnek
  • 1 l Podmáslí kysané 1%
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 1 kg Brambory
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 16.6 mg
  • Draslík 1134.4 mg
  • Vláknina 17106.5 mg
  • Vitamín A 17106.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 319.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme, nahrubo nastrouháme a dáme do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Oloupaný česnek utřeme se 1 lžičkou soli. 2 velké oloupané cibule drobně pokrájíme, nebo nastrouháme.

  • 2

    Brambory zalijeme vařícím mlékem, přidáme k nim česnek, cibuli, sůl, hladkou mouku, majoránku a pepř. Bramborovou směs dobře promícháme.

  • 3

    V předehřáté troubě si na pekáči rozpálíme sádlo. Pekáč vyjmeme z trouby a bramborovou směs nalijeme opatrně na omastek, směs rozetřeme a vrátíme zpět do trouby. Pečeme při 200°C přibližně 35-45 minut. Během pečení několikrát pekáč vyjmeme z trouby a bramborák obracečkou převrátíme. Potřebujeme docílit, aby z každé strany měl připečenou kůrku.

  • 4

    Camprat - bramborák podáváme se sklenicí podmáslí.

Komentáře k receptu