Pappardelle se zvěřinovým ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 215 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 40 g Mrkev kořen
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 40 g Celer řapíkatý
  • 550 g Srnčí plec
  • 400 g Těstoviny Pappardelle
  • 300 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 10 ks Jalovec
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 106.3 mg
  • Draslík 537.2 mg
  • Vláknina 13248.7 mg
  • Vitamín A 13248.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kousky a rozsekáme v mixéru.

  • 2

    Mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a krátce cca 2-3min orestujeme v kastrolu na rozpáleném oleji. Přidáme maso a na prudkém ohni opékáme další 3min.

  • 3

    Přidáme nasekaná rajčata, zalijeme vínem a stejným množstvím vody.

  • 4

    Do pytlíčku z gázy vložíme skořici, jalovcové kuličky, hřebíček, celý pepř a bobkový list a přidáme k masu. Zakryjeme a vaříme na mírném ohni min. 3hodiny. Když je omáčka hotová, koření vyjmeme.

  • 5

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, slijeme, promícháme se zvěřinovým ragú, posypeme parmazánem a podáváme.

Komentáře k receptu