Dortíčky s čokoládovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 160 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr moučkový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mandle
  • 240 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 50 g Cukr moučkový
  • 50 g Čokoláda na vaření
  • 50 g Tuk ztužený
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 131.6 mg
  • Draslík 80.1 mg
  • Vláknina 5696 mg
  • Vitamín A 5696 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál prosejeme mouku s cukrem, změklé máslo, vanilkový cukr a žloutky. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladničce alespoň půl hodiny odpočinout. Poté vyválíme plát, z něj vykrajujeme kolečka, klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.

  • 2

    Po vychladnutí vždy dvě kolečka spojíme krémem, potřeme polevou a zdobíme půlkou oloupané mandle.

  • 3

    Krém připravíme ušleháváním změklého másla, cukru, ustrouhané pomerančové kůry a rozehřáté čokolády ve šlehači. Poté necháme krém vychladnout.

  • 4

    Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Komentáře k receptu