Jansonovo bramborové pokušení
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 4209 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 185.4 mg
 - Draslík 1555.2 mg
 - Vláknina 14440.8 mg
 - Vitamín A 14440.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.7 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky o velikosti sirek. Sardelky propláchneme, dle chuti odstraníme páteře, osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na kousky. Cibule oloupeme a nasekáme na tenké kroužky.
 - 
                                2
Troubu rozpálíme na 175 °C, nákypovou formu vymažeme máslem. Zbytek másla rozpustíme a na středním ohni na něm orestujeme cibuli cca 7 minut dozlatova. Do formy navrstvíme polovinu brambor, na ně cibuli a sardelky. Ochutíme solí, pepřem, zakryjeme zbylými bramborami. Pokapeme máslem, ve kterém jsme smažili cibuli. Vše zalijeme polovinou smetany. Pečeme 45 minut, poté přelijeme zbylou smetanou a dopečeme ještě 15 minut.
 - 
                                3
Citron omyjeme a nakrájíme na dílky. Kopr opláchneme, osušíme, snítky otrháme. Nákyp dozdobíme citronem a koprem a podáváme ve formě.