Mušlová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Víno bílé
  • 24 ks Mušle slávky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli paprička
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 5244 kcal
  • Sacharidy 222 g
  • Tuky 141 g
  • Sodík 17220 mg
  • Bílkoviny 714 g
  • Uhlovodany 222 g
  • Cholesterol 1680 mg
  • Draslík 19239.8 mg
  • Vláknina 211.5 mg
  • Vitamín A 211.5 mg
  • Vitamín B6 3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 483.9 mg
  • Vitamín E 33 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 237.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle povaříme v bílém víně, dokud se neotevřou. Poté z nich vyjmeme maso a nasekáme nadrobno. Vývar z mušlí procedíme.

  • 2

    Na rozehřátém másle podusíme najemno nasekaný česnek a chilli papričku. Přidáme mušle, vývar, nasekanou petrželku a základní světlou omáčku. Vše prohřejeme, dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Omáčku podáváme k těstovinám, je vhodná zejména ke špagetám.

Komentáře k receptu