Bylinková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 15.5 mg
  • Draslík 213.5 mg
  • Vláknina 4135.8 mg
  • Vitamín A 4135.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém másle podusíme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nasekané bylinky a krátce podusíme.

  • 2

    Poté přimícháme hořčici a zeleninový vývar a vaříme do mírného zhoustnutí. Přidáme základní světlou omáčku a zakysanou smetanu. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

  • 3

    Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k mrkvi.

Komentáře k receptu