Vánoční polévka z kapra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 5 g Petržel - nať
  • 2 g Bobkový list
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Celer bulvový
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Petržel kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Kapr obecný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 205 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 965.7 mg
  • Vláknina 13138.5 mg
  • Vitamín A 13138.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostky a v hrnci na rozehřátém oleji pomalu osmahneme. Přidáme cibuli, oloupané a na kostky nakrájené brambory, nastrouhaný česnek, bobkový list, zaprášíme moukou, posypeme sladkou paprikou a častým mícháním chvíli smažíme. Do osmahlé zeleniny dáme ryby, zalijeme vodou a necháme na jemném plamínku vařit tak 20 minut.

  • 2

    Do uvařené polévky přidáme nasekanou petrželku a na talíři dochutíme citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu