Pappardelle s grilovaným lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 50 g Fenykl sladký - hlíza
  • 400 g Losos - filety
  • 15 g Limetka
  • 300 g Těstoviny Pappardelle
  • 20 g Fenykl čerstvý
  • 10 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 561 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 456.6 mg
  • Vláknina 6021 mg
  • Vitamín A 6021 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme gril. Plátky lososa potřeme 2 lžícemi olivového oleje, osolíme. Filety lososa posypeme plátky česneku a grilujeme při zavřeném grilu.

  • 2

    Uvaříme ve slané vodě těstoviny "al dente", scedíme je a omastíme zbylým olivovým olejem, aby se leskly. Vmícháme do nich fenykl a limetkovou nebo citronovou kůru a upravíme je na nahřáté talíře.

  • 3

    Na těstoviny položíme plátek lososa, pokapeme je limetkovou šťávou a ozdobíme snítkami fenyklu.

Komentáře k receptu