Pappardelle se žampiony a estragonem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Pappardelle
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 50 ml Víno bílé
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 330.9 mg
  • Vláknina 9308.8 mg
  • Vitamín A 9308.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, na plátky nakrájené žampiony orestujeme na pánvi na oleji spolu s rozetřeným česnekem. Přilijeme víno, smetanu, přidáme lžíci nasekaného estragonu a vše krátce podusíme. Směs osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a ihned promícháme s připravenou omáčkou.

Komentáře k receptu