Sedlákova bramboračka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 80 g Celer bulvový
  • 150 g Houby čerstvé
  • 200 g Klobása vepřová
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 112 g
  • Sodík 738 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 45.9 mg
  • Draslík 996.7 mg
  • Vláknina 13272.1 mg
  • Vitamín A 13272.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé houby očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky. Klobásu nakrájíme na kolečka, omytou petrželovou a celerovou nať (lístky) pokrájíme nadrobno a ingredience odložíme do misek.

  • 2

    Brambory, mrkev, petržel a celer očistíme, omyjeme, pokrájíme na kostičky. Česnek a cibuli oloupeme, cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme.

  • 3

    V hrnci na rozpáleném másle a sádle zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájenou zeleninu, promícháme, krátce orestujeme. Pak zeleninu posypeme 1 lžicí polohrubé mouky, 1 lžičkou sladké papriky, znovu promícháme, zalijeme 1,5 litrem vody. Přivedeme k varu, přidáme houby, sůl (1 lžička), kmín, pepř a pomalu vaříme přibližně 15 minut. Pak přidáme pokrájenou klobásu, majoránku, česnek a vaříme dalších 10-15 minut.

  • 4

    Bramboračku dochutíme solí (0,5 lžičky), přimícháme pokrájenou petrželovou a celerovou nať a podáváme.

Komentáře k receptu