Frittata s uzeným lososem a feniklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Losos uzený
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Cibulka jarní
  • 60 g Fenykl sladký - hlíza
  • 100 g Sýr Čedar
  • 200 g Tagliatelle
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 781 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 354.1 mg
  • Draslík 512.6 mg
  • Vláknina 2776.1 mg
  • Vitamín A 2776.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa vykostíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.

  • 3

    Mléko, smetanu, vejce a muškátový oříšek rozšleháme, osolíme a opepříme. Vložíme lososa, těstoviny, nakrájený fenykl, kolečka cibulky, promícháme. Potom směs nalijeme do olejem vymazané zapékací mísy, posypeme sýrem a pečeme asi hodinu při 170 °C. Jednotlivé porce ozdobíme snítkami fenyklu a servírujeme.

Komentáře k receptu