Jablečný závin s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Hrozinky
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 270 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1.5 kg Jablka
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 63.7 mg
  • Draslík 404.2 mg
  • Vláknina 13892.5 mg
  • Vitamín A 13892.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na těsto smícháme 250g mouky, žloutek, sůl, olej a 200ml vody. Vypracujeme vláčné těsto, vytvarujeme kouli a necháme 1-2h odpočinout v lednici.

  • 2

    Na náplň oloupeme jablka, odstraníme jadřince a nakrájíme ja na kousky nebo dílky.

  • 3

    Z těsta vyválíme na pomoučeném vále tenký plát, rozložíme na něj jablka, posypeme rozinkami, cukrem, skořicí a strouhankou. Srolujeme a pečeme v troubě předehřáté na 210C asi 50min.

  • 4

    Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme.

Komentáře k receptu