Maso po cikánsku
Suroviny
- 250 g Houby čerstvé
 - 200 g Klobása - Čabajka
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 kávová lžička Koření Staročeské
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 3 ks Brambory
 - 2 ks Cibule
 - 2 dl Olej slunečnicový
 - 1 kg Vepřová krkovička pečená
 - 4 polévková lžíce Máslo jihočeské
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 875 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 81 g
 - Sodík 203 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 125 mg
 - Draslík 311.4 mg
 - Vláknina 4503.8 mg
 - Vitamín A 4503.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 5.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájené na tenké proužky dáme do misky, přidáme na kolečka nakrájené brambory, cibuli, klobásu a nakonec na plátky nakrájené houby. Osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, polijeme olivovým olejem a dáme do chladu na 2 hodiny odležet.
 - 
                                2
Maso dáme na alobal, přidáme máslo, posypeme oreganem a zabalíme.
 - 
                                3
Zabalené maso dáme na plech a v troubě pečeme 90 minut.