Polévka s masovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Vepřový ořez
  • 30 g Sůl
  • 5 g Muškátový květ
  • 200 g Pórek
  • 20 g Glutasol
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 120 g Vejce slepičí
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Solamyl
  • 60 g Omáčka sójová
  • 160 ml Víno bílé
  • 1800 ml Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1844 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 85.4 mg
  • Draslík 948.4 mg
  • Vláknina 1873 mg
  • Vitamín A 1873 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso opláchneme a jemně umeleme. Přidáme sůl, polovinu vína, muškátový květ, sójovou omáčku, solamyl a vejce. Vše dobře promícháme a z hmoty tvoříme kuličky, které vaříme ve vývaru spolu s jemně nakrájenou mrkví a pórkem.

  • 2

    Vývar ochutíme zbylým vínem, glutasolem a mletým pepřem. Vše ještě krátce povaříme.

  • 3

    Při podávání do každé porce vkládáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať.

Komentáře k receptu