Charlestonská rýže s rajčaty

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Anglická slanina
  • 150 g Rajčata
  • 300 g Rýže loupaná
  • 600 ml Vývar slepičí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 4 ks Cibule
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 829 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 399.5 mg
  • Vláknina 9962.3 mg
  • Vitamín A 9962.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na nudličky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, propláchnutou rýži, a chvíli mícháme. Přidáme rajčatový protlak, a za častého míchání krátce osmahneme. Zalijeme 600 ml vroucího vývaru, okořeníme tymiánem a opepříme. Zvolna vaříme do změknutí rýže.

  • 2

    Na kolečka nakrájenou jarní cibulku podusíme ve zbylém vývaru, přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, a povaříme 5 minut. Směs vmícháme do rýže a pokrm podle chuti přisolíme.

Komentáře k receptu