Neapolské fettucine
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 341 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 300.8 mg
 - Vláknina 8687 mg
 - Vitamín A 8687 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu nakrájíme na kostičky. Cibuli, mrkev a celer podusíme pod pokličkou na malém ohni na oleji za občasného zamíchání asi 10 minut.
 - 
                                2
Do směsi přidáme rajčata, víno a cukr a přivedeme ji k varu. Potom stáhneme oheň, hrnec zakryjeme pokličkou a omáčku za občasného míchání zvolna vaříme asi 45 minut. Osolíme ji a opepříme. Jestliže omáčka příliš zhoustne, zředíme ji trochou vody.
 - 
                                3
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Nalijeme na ně dvě třetiny množství omáčky, posypeme je petrželkou a dobromyslí a opatrně zamícháme. Jednotlivé porce upravíme na talíře a servírujeme. Zbytek omáčky podáváme zvlášť.