Tvarohový dezert s ovocem a rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Kandované ovoce
  • 75 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 125 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 750 g Tvaroh tučný
  • 75 g Cukr krupice
  • 75 g Rozinky tmavé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 965 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 210.1 mg
  • Draslík 162.5 mg
  • Vláknina 5175 mg
  • Vitamín A 5175 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 591 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem vyložíme cedník pláténkem a naplníme tvarohem. Okraje plátna přeložíme, uhladíme, položíme na ně talíř a zatížíme. Tvaroh necháme cca 12 hodin odkapávat. Mezitím občas přimáčkneme.

  • 2

    Druhý den smícháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a vajíčkem, ušleháme do pěny. Do krému přidáme rozinky, sekané mandle, špetku soli a tvaroh.

  • 3

    Plátnem vyložíme hranatou formu na paschu nebo cedník o obsahu cca 1 litr. Naplníme připravenou hmotou, okraje nahoře přehneme a opět zatížíme. Necháme v lednici ca 24 hodin odkapávat.

  • 4

    Poté vyklopíme na tác, ozdobíme kousky kandovaného ovoce a podáváme.

Komentáře k receptu