Tvarohový dezert s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jahody zahradní
  • 80 g Cukr krupice
  • 500 g Tvaroh měkký
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 182.8 mg
  • Vláknina 4100 mg
  • Vitamín A 4100 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody opláchneme, zbavíme stopek a necháme okapat. Tvaroh ušleháme s medem. Ve vodní lázni šleháme žloutky do husté pěny, ale nevaříme je! Pěnu smícháme s tvarohem. Jahody rozmačkáme s cukrem (část oddělíme na ozdobu). Do třetiny tvarohu vmícháme rozmačkané jahody, zbylý tvaroh rozdělíme na polovinu.

  • 2

    Na dno každého poháru vložíme část tvarohu bez jahod, vrstvu jahodového tvarohu a nakonec opět samotný tvaroh. Pohár ozdobíme jahodami a v chladničce necháme dobře vychladit.

Komentáře k receptu