Omeleta s rajčaty a bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Bazalka
  • 60 g Petržel kudrnka
  • 20 ml Voda pitná
  • 1 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 2850 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 576.3 mg
  • Draslík 881.6 mg
  • Vláknina 9070 mg
  • Vitamín A 9070 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 73.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme rajče nakrájené na kostičky a posekanou bazalku, 2 minuty zahříváme. Přendáme do mísy a uchováme teplé.

  • 2

    V jiné misce ušleháme vejce s nasekanou petrželkou, solí a pepřem, přidáme lžíci vody a nastrouhaný parmezán.

  • 3

    Rozpálíme na pánvi máslo, nalijeme vaječnou směs a otáčením pánve ji rozprostřeme po celé ploše. Smažíme na mírném ohni pozvolna z obou stran, po otočení poklademe omeletu rajčatovou směsí a dopečeme. Opatrně sesuneme na talíř a přeložíme. V rendlíku rozpustíme zbytek másla s nasekanou petrželkou a omeletu polijeme.

Komentáře k receptu