Omeleta s rajčaty a bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 67 g
- Sodík 2850 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 576.3 mg
- Draslík 881.6 mg
- Vláknina 9070 mg
- Vitamín A 9070 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 73.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme rajče nakrájené na kostičky a posekanou bazalku, 2 minuty zahříváme. Přendáme do mísy a uchováme teplé.
-
2
V jiné misce ušleháme vejce s nasekanou petrželkou, solí a pepřem, přidáme lžíci vody a nastrouhaný parmezán.
-
3
Rozpálíme na pánvi máslo, nalijeme vaječnou směs a otáčením pánve ji rozprostřeme po celé ploše. Smažíme na mírném ohni pozvolna z obou stran, po otočení poklademe omeletu rajčatovou směsí a dopečeme. Opatrně sesuneme na talíř a přeložíme. V rendlíku rozpustíme zbytek másla s nasekanou petrželkou a omeletu polijeme.